اين روزها با کليد خوردن اجراي بسته خروج از رونق اقتصادي دولت با اعطاي وام خريد کالا دست به دامن مردم براي خروج از رکود شده است.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
باشگاه خبرنگاران ،بالاخره در نيمه آبان ماه اجراي بسته تسريع در رونق اقتصادي دولت رسما کليد خورد و وزارت صنعت و بانک مرکزي در اطلاعيه مشترکي از شرايط اعطاي تسهيلات در راستاي تحقق اهداف دولت تدبير و اميد، براي ايجاد تحرک در اقتصاد، حمايت از توليدکنندگان داخلي و ايجاد فضاي رقابتي بين آنها در فروش محصولات داخلي، اعطاي تسهيلات به بنگاههاي توليدي و خودروسازان و سازندگان ماشينآلات کشاورزي رونمايي کرد.
در اين اطلاعيه شرايط اعطاي تسهيلات در چند بند اعلام شده که از جمله آن مي توان به اجازه خريد اسناد تجاري ارايه شده توسط شرکت خودرو ساز ناشي از فروش مدت دار خودروي توليد داخل و ماشين آلات کشاورزي ،اعطاي تسهيلات به بنگاه هاي توليدي از طريق تسهيلات خريد دين،اعطاي تسهيلات خريد کالاهاي مصرفي بادوام ايراني منتخب از طريق صدور کارت خريد کالاي ايراني نام برد.
در بند اول اين طرح به ارائه وام 25 ميليوني براي خريد خودرو داخلي اشاره شده که خريدار مي تواند با دريافت اين وام با بهره 16 درصد و بازپرداخت هفت ساله مي تواند به نمايندگي هاي مجاز خودروسازي مراجعه کرده و خودروي مورد نظر خود را تهيه کند، طرحي که به نظر مي رسيد با اجراي آن خودرو هاي در انبار مانده به فروش برود و رکود را سرنگون کند.
همچنين در بخش ديگر اين طرح براي رونق بازار، طرح کارت خريد کالاي ايراني در نظر گرفته شده که اين کارت يک ابزار اعتباري است که توسط بانک هاي کشور براي عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتي دارند صادر شده و دارنده آن مي تواند تا سقف تعيين شده که متناسب با درآمد ماهيانه و حداکثر يک ميليون ريال ،کالاهايي را که فهرست آنها توسط وزارت صنعت معدن و تجارت تعيين شده خريداري کند.
اين گزارش مي افزايد در ليست کالاهاي اعلام شده از طرف وزارت صنعت کالاهايي مانند چرخ خياطي،يخچال فريزر،اجاق گاز،کولر آبي،بخاري گازي،آبگرمکن،هود،فربرقي و گازي،ظرفشويي آشپزخانه،تلويزيون،لباسشويي،مايکروفر،جاروبرقي وسرويس چيني،فرش و موکت به چشم مي خورد.
همچنين وزارت صنعت آدرس فروشگاه هايي را که مجوز فروش را در اين طرح را دارند در شهرهاي مختلف در فهرستي جداگانه اعلام کرده است.
البته در فاز اول اجراي اين طرح محدوديتي نيز در نظر گرفته شده به اين صورت که در ابتداي امر، حسب تقاضاي امور اداري دستگاهها، شرکتها و صندوقهاي بازنشستگي از بانک هاي عامل پرداخت حقوق کارکنان، فرمهايي در اختيار آنان قرار مي گيرد که به کارکنان و مستمري بگيراني که مايل به دريافت کارت خريد کالاي ايراني هستند، ارائه شود.
پس از تکميل و ارسال فرمهاي درخواست متقاضيان توسط دستگاهها، شرکتها و صندوقهاي بازنشستگي، بانکهاي عامل کارتها را صادر کرده و از طريق دستگاههاي مربوطه در اختيار متقاضيان قرار ميدهند. کارتها از زمان تحويل به متقاضيان، قابليت خريد در مراکز فروش حضوري و اينترنتي مشخص شده را خواهد داشت.
براي دارندگان کارت در هر ماه شمسي و متناسب با زمان صدور کارت، صورتحسابي از طريق پيامک ارسال ميشود که شامل ريز اقلام خريد در هر دوره به علاوه مجموع تسهيلات اعطايي قبلي است. مشتريان ميتوانند با اطلاعات پيامک فوق، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهيلات خود همانند ساير قبوض خدماتي اقدام کنند.
اگر چه اين طرح در راستاي حمايت از توليد ملي در نظر گرفته شده است اما نکته قابل توجه اين است که در بين کالاهايي که در نظر گرفته شده جاي فرش دستباف خالي است و تنها تسهيلات به فرش ماشيني و موکت و گليم ماشيني اختصاص داده شده است.
*** وقتي خبري از قيمت کالا در طرح وزارت صنعت نيست
همچنين محمد طحانپور رييس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي با اشاره به اينکه اعطاي وام خريد کالاي ايراني تنها بر روي کاغذ است و هنوز به مرحله اجرا نرسيده است،به باشگاه خبرنگاران گفت:تا زماني که اين طرح اجرا نشود و ميزان استقبال مردم مشخص نشود نمي توان در مورد آن اظهار نظرکرد.
وي افزود:متاسفانه در تهيه ليست لوازم خانگي و فروشگاه ها براي اجراي اين طرح با اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي که مسئول توزيع هستند هيچ مشورتي نشده است.
طحان پور از عدم درج قيمت کالا در سايت وزارت صنعت انتقاد کرد و گفت:وقتي آدرس نمايندگي هاي فروش و انواع کالا درج شده جاي تعجب است که چرا قيمت کالا در سايت وجود ندارد.
***استقبال چشمگير از خريد خودرو صفر
اين طور که به نظر مي رسد بيش از خريد کالاي ايراني، خريد خودرو با استقبال مواجه شده است به طوريکه با اجراي رسمي طرح تحريک تقاضا در دو روز ابتدايي بيش از 40 هزار خودرو ثبت نام شده است که از اين تعداد در گروه صنعتي ايران خودرو بيش از 20 هزار خودرو ثبت نام شده است که 40 در صد آن پژو 405، نزديک به 30 درصد سمند و بقيه پژو پارس، ال 90 و پژو206 و دنا بوده است.
همچنين در گروه خودروسازي سايپا نيز بيش از 19 هزار خودرو ثبت نام شده که 70 درصد آن متعلق به پرايد و تيبا و بقيه خودرهاي ال90 و وانت زامياد برليان بوده است.
***بدقولي مسئولان در اجراي طرح
ارائه اين آمار از جانب وزارت صنعت در حالي است که مردم در مراجعه جهت خريد خودرو با بدقولي هايي مواجه شدند از جمله اين که بانک ها علي رقم اعلام وزارت صنعت و بانک مرکزي از دريافت سفته خودداري کرده وتنها به دريافت چک اکتفا کردند در کنار اين موضوع در حالي که اعلام شده بود باز پرداخت وام هفت ساله است اين موضوع نيز ناديده گرفته شده و اين زمان به چهار سال کاهش يافت.
همچنين در حالي که اعلام شده بود بهره اين وام ها 16 درصد است مسئولان در روز نخست اجراي اين طرح اعلام کردند که بهره 16 درصدي تنها به وام هايي تعلق مي گيرد که متقاضيان آنها به صورت ماهيانه به تسويه اقساط بپردازند .
اين بار اولي نيست که مردم در دريافت وام از بانک ها با سردرگمي مواجه مي شوند اما با توجه به استقبال مردم از خريد خودرو داخلي با توجه به اينکه بخش عمده هزينه آن توسط وام تامين ميشود ،بهتر بود حرف و عمل مسئولان يکي باشد تا هر روز شاهد تغييرات در نحوه اعطاي تسهيلات براي حمايت از کالاي داخلي نباشيم.
اين طور که به نظر ميرسد فروش خودرو براي دولت و جلوگيري از ضرر و زيا خودروسازان در اولويت قرار گرفته که ابتدا اين بخش از طرح را به مرحله اجرا رسانده است اما نکته قابل توجه اين است که اين طور که به نظر ميرسد در طرح خريد کالاي ايراني نيز مردم با بدقولي هايي مواجه شوند امري که بهتر است مسئولان پيش از اجراي رسمي آن ايرادات آن را رفع کنند تا باز شاهد سردرگمي مردم نباشيم.
براي آگاهي از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرامي باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا کليک کنيد.
انتهاي پيام/